| Karfiolkrém leves receptLevesek Hozzávalók: 3 evőkanál hidegen sajtolt olaj 1 gerezd fokhagyma 1 hagyma 2 zellerszár 2 karfiol 6 csésze víz 2 zöldségleveskocka fél kávéskanál kakukkfű 1 evőkanál vaj Elkészítés: Vágjuk össze a fokhagymát, hagymát és a zellerszárat és dobjuk a felmelegített olajba. Lassú tűzön süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Adrienn85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |