| Házi konyak - egyszerűbben receptItalok, koktélok Hozzávalók: 5 l borpárlat, alk V/V 45 - 50% kb. 5 dl mazsola 5 - 6 szem pörkölt babkávé Elkészítés: Ez hivatalos nevén ÁGYAS BORPÁRLAT! A párlatba beleendedjük a mazsolát és a kávészemeket. Így érleljük min. 1 hónapig. A kész italt rajta hagyjuk az "ágyon", mindig kis mennyiségeket öntünk le róla szűrőpapíron (a porvédő maszk ehhez kiváló!) keresztül. Tanácsok: Fontosnak tartom a megfelelő szeszfokot! A mazsola úgyis levesz belőle. Ha ennél hígabb, akkor egy kommersz löttyöt kapunk, ha erősebb, akkor az az íz, az élvezeti érték rovására megy. A mazsola adja az ital színét, édességét, a kávé egyfajta patinás zamatot kölcsönöz az italnak. Elkészítési idő: 3 perc Kalóriatartalom: sok! kcal Szénhidráttartalom: kb. 0,5 % gramm Zsírtartalom: nyomokban gramm A receptet beküldte: szijjferi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |