| Konyakmeggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Csokimáz: 1-2 evőkanál kakaópor 5 dkg vaj vagy sütőmargarin 12 dkg porcukor 2 tojásfehérje Krém: magozott meggy konyakmeggy aroma 20 dkg porcukor 4 evőkanál liszt 1/2 liter tej 1 Rama Sütőmargarin Piskóta: 6 kanál liszt 6 kanál cukor 6 tojás Tésztához: 5 dkg cukor tej 1 evőkanál kakaópor 5 dkg zsír vagy sütőmargarin 1/2 sütőpor 2 tojássárgája 25 dkg liszt Elkészítés: A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint és a kakaóport, majd a tésztára tesszük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |