| Krémes pite egyszerűbben receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt fél kocka margarin 1 tk. cukor csipet só 1 tojássárgája 1 dl tejföl Krémhez: 4 cs. tejszínízű pudingpor (esetleg vaníliás) 1/2 l tej 8 tojásfehérje 7 tojássárgája vízzel fél literre kiegészítve 25-30 dkg vaníliával ízesített cukor, vagy cukor és vanília csipet só Elkészítés: A tésztát begyúrjuk, kétszer-háromszor hajtogatjuk, legalább 1 órát hűtőben pihentetjük. Megszurkálva két nagyon vékony lapot sütünk belőle. A tészta sütés közben zsugorodik! A krémhez a tej felét feltesszük forrni a cukor felével, a maradék tejben elkeverjük a pudingport, a vízben pedig a tojássárgákat. Előbb a tojásos vizet, majd a pudingos tejet adjuk a forró cukros tejhez, és nagyon sűrű krémet főzünk belőle. A fehérjéket csipet sóval nagyon keményre verjük, végül a cukorral még fényesebbre és keményebbre verjük tovább. azonnal a még tűzforró tojásos krémbe keverjük, előbb kis részletekben, majd nagyvonalúbban. A krémet az alsó lapra simítjuk, ráhelyezzük sima lapjukkal felfelé a felvágott másik lap négyzeteit. Ha kihűlt, legalább egy éjszakát még pihentessük a hűtőben. Vaníliával ízesített porcukorral megszórva tálalható. Tanácsok: Franciakrémeshez a már kihűlt krém tetejére habfixálóval felvert teszínhabot simítunk, a felső lapot pedig csokoládé, karamell, vagy kávémázzal (fondan)vonjuk be. Ez a pudingos krém egyébként nagyon finom más süteményekbe, vagy akár önmagában is. MÁs ízesítésű pudingpor, kakaópor, víz helyett kávé,karamellás tej stb. felhasználásával más-más ízű krémeket kapunk, a sima pudingos vagy vajas krémeknél könnyebbet. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |