| Szezámmagos halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 40 dkg mélyhűtött tengeri hal, 2 evőkanál szezámmag, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál tejföl, 1 dl zöldségleves (kockából), frissen őrölt fekete bors, só Elkészítés: A petrezselymet, a snidlinget megmossuk, a vizet felitatjuk róluk, és finoman felaprózzuk. A tengeri halat kivesszük a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten megvárjuk, amíg kienged. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, és hosszú csíkokra vágjuk, majd felforrósított vajban megpirítjuk. A zöldségleveskockát vízben feloldjuk, és a karalábéra öntjük. 10 perc alatt puhára pároljuk benne. A kiengedett tengeri halról felitatjuk a nedvességet, megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a szezámmagban. Felhevített olajban mind a két oldalát ropogósra sütjük. A serpenyőből kivéve konyhai papírtörlőn felitatjuk róla a zsiradékot. A felaprózott snidling és petrezselyem egy részét összekeverjük a tejföllel, másik részével megszórjuk a párolt karalábét. Tálaláskor a zöld-fűszeres karalábét tesszük először a tányérra, rárakjuk a halfilét, és melléöntjük a joghurtos öntetet. Tanácsok: A hal mellé köretnek készíthetünk főtt burgonyát is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |