| Sajtos hal receptHalas ételek Hozzávalók: - tengeri hekkfilé (mirelit) - trappista sajt - főzőtejszín - halak fűszersó - só - bors - vaj - citromlé - petrezselyemzöld Elkészítés: A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben – úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |