Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- tengeri hekkfilé (mirelit)
- trappista sajt
- főzőtejszín
- halak fűszersó
- só
- bors
- vaj
- citromlé
- petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben – úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos muffin » Sajtos rakott tarhonya » Sajtos pulykamellrolád » Sajtos pulykamell
» Sajtos rakott karaj » Tepsis sajtos burgonyapüré » Sajtos rudak » Sajtos cukkini karika
» Sajtos-szalonnás tekercs » Sajtos karalábéleves » Sajtos kosár » Sajtos lángos
» Sajtos kenyérleves » Sajtosrudacska » Sajtos újburgonya » Sajtos cukkinis palacsinta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.