| Mediterrán lazactatár receptHalas ételek Hozzávalók: 20 dkg szeletelt füstölt lazac 2 dkg szobahőmérsékletű vaj 20 szem kapribogyó 10 darab fekete olívabogyó 1 kis fej lilahagyma bors extra szűz olivaolaj 1 kávéskanál porcukor pár csepp citromlé Elkészítés: A szeletelt füstölt lazacot először vékony csíkokra, majd apró kis kockákra vágtam és egy tálba tettem. Majd megborsoztam (sózni nem kell, hiszen a füstölt lazac nagyon sós), hozzáadtam 1 kávéskanál porcukrot, megöntöztem kevés olívaolajjal, nagyon alaposan összekevertem és félretettem kicsit összeérni. Ezalatt a kapribogyót és az olívabogyót nagyon apróra vágtam. A lilahagymát megpucoltam, ezt is apró kockákra vágtam, és a felét beleszórtam a lazacpürébe. A kapribogyót és az olívabogyót úgyszintén, majd csöpögtettem rá pár csepp citromlét, újra összekevertem, és hozzátettem a vajat is. Ezzel is egyneművé kavartam, alaposan összenyomkodtam még egy villával, hogy tényleg elegyedjenek az ízek, majd betettem a hűtőbe úgy 20 percre. Közben pirítottam fejenként 2 szelet pirítóst, megterítettem, egy kis tényérra vékony szelet vajat tettem és apróra vágott lilahagymát, majd a hűtőből kivéve, tálaltam a lazactatárt! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |