Tutireceptek.hu fejléc

Házi csokoládé 1. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-½ kg natúr tejpor (ne legyen ízesítve, még cukorral sem)

-40 dkg cukor

-1 dl víz

-15 dkg vaj+ amennyivel a tányért kikenjük

-2-3 ek. kakaó

-aszalt gyümölcs, vagy dió, mogyoró, ki mivel szeretné ízesíteni

Elkészítés:
A vizet a cukorral szirup sűrűségűre összefőzzük. Ehhez körülbelül 7 perc szükséges, akkor jó a szirup, amikor szálas lesz. Ekkor levesszük a tűzről és a vajat kockánként folyamatos keverve hozzáadjuk. Mindig várjuk meg, amíg a beledobott vaj elolvad, csak utána tegyük bele a következő darabot. A tejport a kakaóporral szitáljuk össze úgy, hogy ne maradjanak benne csomók. Folyamatosan öntsük a szirupos masszához és gyorsan keverjük el benne, mert a massza nagyon gyorsan fog kötni. Mikor elkészültünk, azonnal öntsük ki egy alaposan kivajazott tányérba. Ha szeretnénk ízesíteni aszalt gyümölccsel vagy csonthéjasokkal, ekkor még bele lehet nyomkodni. Fontos, hogy a tányért alaposan vajazzuk ki, mert ha nem tesszük, akkor nagyon nehéz lesz kiszedni a csokit, ha már teljesen meghűlt és kivágunk belőle egy darabo


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizspuding csokoládéval » Csokoládés halom » Csokoládés piskótatekercs » Csokolades puszedli
» Light forró csokoládé » Házi csokoládé » Körtetorta csokoládéval » Forró csokoládé by Nigella
» Csokoládés-epres pite » Csokoládés fogyikeksz » Mézes csokoládémártás » Diós-csokoládés keksz
» Tejfölös csokoládékuglóf » Csokoládéöntet » Csokoládépatience » Csokoládéálom eperdzsemmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.