| Csokoládémousse torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 7,5 dkg Rama margarin 7,5 dkg cukor 2 tojás 12,5 dkg liszt 2,5 dkg kakaópor (nem instant!) 1 csomag sütőpor A krémhez: 15 dkg étcsokoládé felolvasztva 3 dl natúr joghurt 15 dkg túró 4 evőkanál cukor 1 evőkanál narancslé 1 evőkanál brandy vagy néhány csepp rumaroma 9 evőkanál hideg víz 4 teáskanál zselatinpor 2 tojásfehérje Elkészítés: 1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral, és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm. 2. Ha a tészta kihűlt, kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt, és a keretet körbebélelem fóliával úgy, hogy majd le tudjam körben húzni a végén. Visszahelyezem a tortalapot. 3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön. 4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint. 5. A krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |