| Csokoládés ecklerfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 dl víz 8 dkg zsír vagy margarin 10 dkg liszt 3 tojás só 2,5 dl tej 8 dkg cukor 3 dkg vaníliás pudingpor 2 tojás 2-3 dkg kakaó 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg csokoládé Elkészítés: A vizet a zsiradékkal, sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levesszük és egyenként hozzáadva a tojásokat jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 8 cm hosszúkás tésztahalmokat nyomunk nyomózsák segítségével. Előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük. Mikor kész, a sütőajtót kissé kinyitva rövid ideig hagyjuk száradni a fánkokat. Közben a tejet, a cukrot, a vaníliás pudingport, a tojássárgáját, a kakaót simára keverjük és tűzre téve sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukorral felvert tojásfehérjét. A fánkokat hosszában kettévágjuk, még melegen betöltjük a krémet és rátesszük a csokoládéba mártott, vagy csokoládéval díszített tetejét. Még "csábítóvá" tehetjük ha tejszínhabot is teszünk bele, de ez elhagyható. Tanácsok: Remek desszert, és mutatós! A receptet beküldte: Haley Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |