| Csokoládés fatörzs torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Laphoz:8 tojás 3 evőkanál liszt 8 ek.cukor 1o dk őrölt dió szalakálé esetleg sütőpor helyette Krémhez:25 dk vaj 25 dk cukor 4 egész tojás vanilia kakaó Pralinált dió:1o dk dió 15 dk cukor rumesszenc Elkészítés: Lap: tojássárgákat cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, diót és a felvert tojásfehérjét.Sütőpapirra öntjük. Köyepes lángon megsütjük. Meleg vizes vászon törlőkendőbe csavarjuk. Hűlni hagyjuk. Krém:a tojást cukorral gőz felett addig verjük habverővel, mig kemény lesz. Kb. egy óra. Vajat kikavarjuk, majd a hideg krémhez adjuk. Krémet elfelezzük. Felébe pralinált diót teszünk.(Diót összevágjuk, majd a megpergelt cukorba forgatjuk. Vajazott lapitóra öntjük, ha hideg összetörjük a nyújtófával.) Másik felébe kakaót, rumot teszünk. Lapot megtöltjük az első krémmel, a másodikkal bevonjuk. Villával meghúzogatjuk, hogy fatörzsszerű legyen. Hűtőbe tesszük. Tanácsok: Mivel időigényes, kb. 2 óra, két részben is lehet késziteni, lapot előbb, majd a krémet. Ha a lap kihűlt, rögtön kivesszük a törlőkendőből, mert hanem beleragad. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: M_Marcsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |