| Gyömbéres-csokoládés keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg csokoládé (70%-os) 1/2 ek gyömbér (lereszelve) 1 teáskanál szódabikarbóna 3 ek víz (hideg) 10 dkg vaj 5 dkg barna cukor 2 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl méz 20 dkg liszt 1/2 teáskanál őrölt fahéj 1/2 ek kakaó (holland) kristálycukor (a hempergetéshez) Elkészítés: A csokoládét vágjuk fel nagyon apró darabokra. A gyömbért egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le. A szódabikarbónát keverjük simára a vízzel. A barna cukrot, kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a mézet tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat. Ezután robotgéppel keverjük simára. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, és a vízzel elkevert szódabikarbónát, majd szintén keverjük össze. A liszthez adjunk hozzá kakaót, és őrölt fahéjat, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a vajas-cukros keverékhez. Végül állandó keverés mellett, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd alaposan dolgozzuk össze. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön a tészta. Vegyük ki a hűtőből a lehűlt tésztát, és formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kristálycukorba. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat. Ezután a tenyerünkkel óvatosan nyomjuk le egy kicsit (éppen csak egy kicsit nyomjuk meg, mert sütés közben úgyis szétterül a tészta). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt készre. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |