Tutireceptek.hu fejléc

Puha csokoládés keksz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
mérce 2, 5 dl-es bögre

fél bögre cukor
1 bögre barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor)
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg)

Elkészítés:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés).
2. Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni.
3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb.
4. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés karamell torta » Túrós kekszes pohárkrém » Csokoládés sajttorta » Csokoládés-céklás sütemény
» Kinyomós keksz » Mazsolás fogyikeksz 1. » Kekszmignon » Omlós keksz mogyorókrémmel
» Ciromos keksz » Ostyás keksz » Csokoládés halom » Vörösáfonyás keksz
» Csokis kekszes édesség » Gesztenyés keksz rolád » Csokoládés szuflé » Karácsonyi keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.