| Puha csokoládés keksz receptLevesek Hozzávalók: mérce 2, 5 dl-es bögre fél bögre cukor 1 bögre barna cukor 20 dkg vaj vagy margarin 2 tojás 1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor) 3 bögre liszt 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg) 1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg) Elkészítés: 1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés). 2. Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni. 3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb. 4. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |