| Hólabda anyós módon receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához(piskóta) 8 tojás 40 dkg porcukor 8 ek. forró víz 25dkg liszt1 cs. sütőpor2 ek. kakaó Krém: 3 dl tej 3 ek. liszt 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 cs. vanília cukor 1-2 cs kókuszreszelék Elkészítés: Tészta: A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel kikavarjuk,majd hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg keményre vert tojás habját..Ebből két lapot sütünk. Krém:A tejet a lisztel felfőzzük.Míg a krém kihül addig a margarint a porcukorral és a vaníliával simára kavarjuk,majd a kihült krémhez adjuk és azt is kikavarjuk. A tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a krémmel egy-egy pogácsát összeragasztunk , külsejét is megkenjük , majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tanácsok: Elég időigényes de a végeredmény megéri.A krémet mikor felfőzöd folyamatosan kavargasd , mert másként nagyon csomós lesz! Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: one85 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |