| Rózsafánk más módon receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg. liszt 3 egész tojás 15 dkg. porcukor késhegynyi sütőpor 3 evőkanál tejföl meggy, vagy cseresznyebefőtt Elkészítés: A lisztből, tojásból 15 dkg porcukorral, egy késhegynyi sütőporral, 3 evőkanál tejföllel nyújtható tésztát gyúrunk. Pihentetjük 1 órát, utána vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A széleit bevagdossuk kb. hüvelykújjnyi távolságra, 2 cm. mélyen A fánkokból 4-5 lapocskát egymásra teszünk, közepén két újjal összefogva, jól összenyomjuk. Forró olaban szép pirosra sütjük. A kinyílt rózsák tetejére egy-egy szem meggy, vagy cseresznye befőttet teszünk, de előbb az egészet jól lecukrozzuk. Tanácsok: Nagyon finom, és látványos süti. Ha nincs befőttünk, bármilyen színes/Pl. kis eper, vagy ami otthon van / diszíthetjük. A receptet beküldte: kalmanica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |