| Halas grillnyársak receptHalas ételek Hozzávalók: 4 személyre: 8 hurkapálca 50 dkg tengeri halfilé 1/2 dl szójaszósz 1 kis padlizsán 1 sárga húsú paprika 16 miniparadicsom 5 dkg fűszervaj Elkészítés: Előkészítés: A fából készült nyársakat grillezés előtt két órára vízbe áztatjuk, hogy ne gyulladjanak meg sütés közben. A halat kb. 2x2 cm kockákra vágjuk. Lapos tálba fektetjük, megsózzuk és meglocsoljuk szójaszósszal. Lefedve kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A padlizsánt megmossuk, kb. 1,5 cm vastagon felkarikázzuk. Besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, húsát falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk. A paradicsomot megmossuk. A padlizsánt leöblítjük, és a szeleteket négybe vágjuk. A halat kivesszük a pácból, és lecsepegtetjük. A zöldségekkel felváltva nyársra fűzzük. A nyársakat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva kb. 10 percig sütjük. A vajat megolvasztjuk, és sütés közben többször megkenjük vele a nyársakat. Tálalás előtt is megkenjük a nyársakat a vajjal, és kínáljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |