Tutireceptek.hu fejléc

Hajdinás kalács túrótöltelékkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez

0,5 dl tej (a kenéshez)
15 dkg kristálycukor
0,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dl tejföl
75 dkg túró
12,5 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához

1,5 dl tej
6 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg kristálycukor
2 dkg só
75 dkg hajdinás liszt
30 dkg fehér liszt
13 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott margarint és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. A cipót szorosan feltekerjük, margarinnal kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hajdinás pogácsa » Karácsonyi kalács » Baconös-tojáskrémes kalács » Kalács és briós
» Tarka kalács » Diétás kalács » Kelt ostoros réteskalács » Gyümölcskalács
» Mézeskalács - a' la Hugi » Almás-diós-fahéjas kalács » Mézeskalácspuding » Kalács(alap tészta)
» Métereskalács » Almáskalács » Szilvalekváros kalács » Tejes kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.