| Hajdinás kalács túrótöltelékkel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A töltelékhez 0,5 dl tej (a kenéshez) 15 dkg kristálycukor 0,5 dl tej 2 db tojás 2,5 dl tejföl 75 dkg túró 12,5 dkg Rama Sütőmargarin A tésztához 1,5 dl tej 6 dl víz 2 dkg élesztő 2 dkg kristálycukor 2 dkg só 75 dkg hajdinás liszt 30 dkg fehér liszt 13 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítés: A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott margarint és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. A cipót szorosan feltekerjük, margarinnal kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |