| Sajtroló receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta kenéshez egy tojás díszítéshez reszelt sajt krémhez 0,5 l tej 5 evőkanál liszt 25 dkg reszelt sajtkeverék pl. füstölt sajt, edami 10 dkg vaj 1 tömlős sajt vagy 10 dkg mascarpone só, bors Elkészítés: A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd folyamatosan kevergetéssel felforraljuk, vigyázva, hogy ne égjen le. Ha besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajtot, s addig kevergetjük, amíg a sajt elolvad. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Hagyjuk hűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, és a tömlős sajttal/mascarponéval együtt a főzött krémhez adjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra; 1 cm széles, 12 egyenlő hússzú csíkra vágjuk, és formára tekerjük. (Pl. fakanálnyélre). Felvert tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd forrón, enyhe csavaró mozdulatokkal lehúzzuk a nyélről. Ha kihűlt, habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, végeit reszelt sajtba nyomjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |