| Hagymás-sajtos pirítós receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 8 szelet toast (pirítós) kenyér 10 dkg vaj 20 dkg reszelt trappista sajt 6 evőkanál tej 1 mokkáskanál mustár 1 lilahagyma őrölt bors só Elkészítés: A megpuhult vajat krémesre keverjük a reszelt sajttal és a tejjel, majd hozzáadjuk a mustárt, és borsot őrlünk bele. A hagymát vékony karikákra vágjuk, leöntjük forró vízzel, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk teljesen megszáradni. A kenyerek egyik oldalát sütőben megpirítjuk, majd a másik oldalára kenjük a sajtos krémet, rárakjuk a hagymakarikákat, és forró sütőben sütjük, amíg a sajt teteje megpirul. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 570 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |