Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-paradicsomos sült burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
90 dkg burgonya
4 nagy fej vöröshagyma
6 nagy, érett paradicsom
só és frissen ôrölt fekete bors ízlás szerint
0,8 dl extraszûz olívaolaj
1,2 dl hideg víz
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 teáskanál szárított oregánó

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg és vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomokat mártsuk forró vízbe 1 percre, majd tegyük hideg víz alá. Húzzuk le a héjukat. Vágjuk karikákra. A burgonyát, a karikára vágott hagymát és a paradicsomot tegyük egymásra egy tûzálló tálba. Eközben sózzuk borsozzuk, szórjuk meg parmezán sajttal és oregánóval. Adjuk hozzá az olajat és a vizet. Elômelegített sütôben 180 C°-on süssük egy órán keresztül.


A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás morzsóka » Burgonyaleves(zelleres) » Köpönyeges burgonya » Hússal töltött újburgonya
» Rácos burgonya » Burgonyalabdacs » Tojásos burgonya » Pikáns burgonyafőzelék
» Rakott burgonya püré » Burgonyás töltike » Burgonyás-sajtos rúd » Burgonyás pizza tészta
» Sós, burgonyás kifli » Spenótos burgonyafőzelék » Bajor rakott burgonya » Gombás tepsis burgonya


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.