| Hagymás-paradicsomos sült burgonya receptKöretek Hozzávalók: 90 dkg burgonya 4 nagy fej vöröshagyma 6 nagy, érett paradicsom só és frissen ôrölt fekete bors ízlás szerint 0,8 dl extraszûz olívaolaj 1,2 dl hideg víz 7 dkg frissen reszelt parmezán sajt 1 teáskanál szárított oregánó Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomokat mártsuk forró vízbe 1 percre, majd tegyük hideg víz alá. Húzzuk le a héjukat. Vágjuk karikákra. A burgonyát, a karikára vágott hagymát és a paradicsomot tegyük egymásra egy tûzálló tálba. Eközben sózzuk borsozzuk, szórjuk meg parmezán sajttal és oregánóval. Adjuk hozzá az olajat és a vizet. Elômelegített sütôben 180 C°-on süssük egy órán keresztül. A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |