| Burgonyás-sajtos rúd receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 tojás 1 teáskanál só 20 dkg reszelt sajt 20 dkg főtt, áttört burgonya 25 dkg margarin 30 dkg liszt Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás sárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |