| Habos rakottas receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg vékonymetélt 4-5 db felezett őszi-és sárgabarack(befőtt) 2 ek.darált cukor 2 tojás 10 dkg cukor 1 ek.vaj 1 tasak vaníliás cukor 10 dkg túró 1 citrom reszelt héja 1 dl tejföl só 1 tasak hidegen keverhető pudingpor porcukor Elkészítés: 1.A tésztát sós vízben kifőzzük,leszűrjük,majd lehűtjük!A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral és a vajjal habosra keverjük,és beletesszük a vaníliás cukrot,a túrót,csipetnyi sót,a reszelt citromhéjat és a tejfölt.Jól összedolgozzuk,hozzáadjuk a tésztához,elkeverjük.A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük,és azt is óvatosan a tésztához keverjük. 2.Vajjal kikent tűzálló tálat megszórunk darált dióval.Beletesszük a tésztás massza felét.A befőtteket lecsepegtetjük,az őszibarackokat kockára vágjuk,a tésztára szórjuk,betakarjuk a massza másik felével.A tetejét a sárgabarackokkal díszítjük.Előmelegített sütőbe tesszük,50 percig sütjük. 3.Az ízlés szerinti fajta krémport kikeverjük a megadott mennyiségű tejjel(vagy a megmaradt kompótlével).A tésztát felszeleteljük,a porcukorral meghintjük,és a krémmel együtt tálaljuk. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 534 kcal A receptet beküldte: Mimus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |