| Gyümölcsös-mandulás pohárkrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 személyre: 8 dl zsíros tej 1 tasak krémpor 2 evőkanál holland kakaó 2 db alma 10 dkg meggybefőtt 15 dkg mazsola 5 dkg tört mandula 6 evőkanál kekszmorzsa 5 dkg kókuszreszelék Elkészítés: Az almát meghámozom, magházát kivájom, és kis kockákra darabolom. A meggybefőttet lecsepegtetem, és megnézem, hogy tutira ki van-e magozva. :)) A tejet két edénybe töltöm, 4-4 dl jut egybe. A krémpor egyik felét az egyik tejes edénybe szórom, a másik felét a másikba, és utóbbihoz teszem a 2 evőkanál holland kakaót. 3-3 perc alatt mindkét krémet robotgéppel habosra keverem. Ettől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, mert a krémek szempillantás alatt "kötnek". 6 db desszertes tálka aljára szórok 1-1 evőkanál kekszmorzsát, mindegyikbe teszek almát és meggyet. Erre kerül a kakaós krém, óvatosan rákanalazom, és elegyengetem. A következő réteg a mazsola, bőven szórom, nem sajnálom belőle. A vaníliás krémet rákanalazom és elsimítom, a tetejére bőven szórok tört mandulát, kókuszreszeléket és mazsolát. Fél óra hűtési idő után tálalom. A krémpor helyett használható főzés nélküli pudingpor is vanília és csokoládé ízben, és bármilyen otthon fellelhető gyümölcs. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |