| Hamis marcipánkocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 1-2 dl tej 1 evőkanál kakaó 0,5 üveg rumaroma 0,5 üveg mandulaaroma A bevonathoz: 15 dkg kakaó 10 dkg cukor 5 dkg vaj 2 evőkanál kávé Elkészítés: A kekszet, vajat, cukrot és tejet összegyúrjuk, majd a masszát ketté választjuk. Az egyik felét a mandulaaromával kikeverjük. A másik feléhez hozzátesszük a kakaót és a rumaaromát és jól összekeverjük. Mindkét masszát kb. 1,5-2 cm-s vastagra kinyújtjuk és egymásra helyezzük, felülre a zöldet (mandulásat). A bevonathoz a kakaót és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvad. Hozzákeverjük a kávét, végül a sütire öntjük. Tanácsok: Mandulaaromából van zöld és színtelen. Szerintem jobb a zöld, egyrészt jobb íze van és olcsóbb, másrészt viccesebb a süti, ha színes. :) A süti a keksz miatt és a cukor miatt is édes, a kávét azért szoktam beletenni a bevonóba, hogy ez egy picit tompuljon. :) Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: funny.suzie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |