| Mogyorókrémes sajttorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 38 dkg zabkeksz 10 dkg teavaj Krémhez: 50 dkg mascarpone 20 dkg tejföl 3 db tojás 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 6 dkg nutella 3 dkg étkezési keményítő Tetejére: 3 ek nutella (púpos ek) 3 dkg mascarpone Elkészítés: A kekszet beletesszük egy zacskóba, és jól összetörjük egy nyújtófa segítségével. A vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. (Nem kell összeállnia, nedvesen morzsalékos lesz.) Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kekszes masszát. A krémhez a mascarponét a tejföllel és a tojásokkal jó simára kikeverjük robotgép segítségével, közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végezetül az étkezési keményítőt. Jól összedolgozzuk. Kétharmadát beletöltjük a tortaformába a kekszes alapra, a maradék részét összekeverjük 6 dkg nutellával, és körkörösen rácsurgatjuk a fehér masszára. 160°C-on előmelegített sütőben készre sütjük. Mikor kész megvárjuk míg kihűl, majd a mascarponét elkeverjük a nutellával, és megkenjük vele a torta tetejét. Tanácsok: sütési hőfok: 160°C előkészület: 15 perc sütés: 20 perc A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |