| Cukkinis csirke - másként receptHúsételek Hozzávalók: 2 kicsontozott csirkemell, vagy 4 csirkecomb, 2 közepes cukkíni (kb. 20-25 cm hosszú), 1 doboz tejföl, 1-1 db piros, zöld és sárga színű paprika, 1 ágacska rozmaring (vagy 1/2 mokkáskanál szárított), só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, liszt, cukor, 2 dl fehérbor. Elkészítés: A csirkehúst kevés forró olajban elősütjük, majd egy olyan lábosba helyezzük, amelyben egy soron elfér. A cukkínit meghámozzuk, kb. fél centis körszeletekre vágjuk és a hús tetejére szórjuk. A paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és rászórunk kb. két gerezd zúzott fokhagymát és egy fél fej apróra vágott vöröshagymát. Az egészet leöntjük a fehérborral, és a hús puhulásáig főzzük (a cukkíni félig pépes lesz). Ha megfőtt a hús, az egészet behabarjuk két evőkanál lisztből, a tejfölből és egy mokkáskanál cukorból álló habarással. Egyet rottyan, és kész. Körítésként főtt rizs ajánlható. Nagyon finom, a különleges ízét a rozmaring és a fehérbor duója adja. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |