Tutireceptek.hu fejléc

Gyros csirke hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
görög sült fűszerkeverék
olaj
1 kígyóuborka
3 szem paradicsom
1 kisebb káposzta
1 vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma

bors
4 pita,(de én sültkrumplival szoktam)

Elkészítés:
A csirkemelleket megfelezem, majd felszeletelem vékonyan. A fűszerkeveréket 1-1,5 dl olajban elkeverem, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenem bőségesen a páccal. Kb. 15 percig pihenni hagyom a húst a hűtőben. Ezalatt a zöldségeket tetszés szerinti méretre felszeletelem, majd kis dobozkákba félreteszem. Ha a hús kellőképp átvette a fűszerek ízét, kis olajon megsütöm a szeleteket, de nem várom meg, amíg ropogósra sül, csak megfordítom egyszer, majd félreteszem. Amíg a többi hússzelet sül, a már félkész darabokat felcsíkozom, majd ha mind megsült félig, átforgatom még egyszer a fűszeres olajban, így nem száradnak ki. Az öntethez a tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózom, borsozom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános-lecsós csirke » Csirke- ragu leves » Áfonyás csirkemell » Rácz csirke
» Csirkecomb borban sütve » Csirkés cukkínis egytál » Currys thai csirkemell » Paplanos csirkemell
» Csirkepaprikás puliszkával » Borzas csirkecomb » Csirke hamburger » Karfiol darált hússal
» Csirkés paella » Bolgár zöldbabos csirke » Sajtos rántott csirkemell » Paprikás-kukoricás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.