| Gyros csirke hússal receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemellfilé görög sült fűszerkeverék olaj 1 kígyóuborka 3 szem paradicsom 1 kisebb káposzta 1 vöröshagyma 1 kis pohár tejföl 4 gerezd fokhagyma só bors 4 pita,(de én sültkrumplival szoktam) Elkészítés: A csirkemelleket megfelezem, majd felszeletelem vékonyan. A fűszerkeveréket 1-1,5 dl olajban elkeverem, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenem bőségesen a páccal. Kb. 15 percig pihenni hagyom a húst a hűtőben. Ezalatt a zöldségeket tetszés szerinti méretre felszeletelem, majd kis dobozkákba félreteszem. Ha a hús kellőképp átvette a fűszerek ízét, kis olajon megsütöm a szeleteket, de nem várom meg, amíg ropogósra sül, csak megfordítom egyszer, majd félreteszem. Amíg a többi hússzelet sül, a már félkész darabokat felcsíkozom, majd ha mind megsült félig, átforgatom még egyszer a fűszeres olajban, így nem száradnak ki. Az öntethez a tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózom, borsozom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: .Léna. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |