| Csirkenyárs receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé 1 nagy sárgarépa 1-1 piros és zöld paprika 2 kis fej vöröshagyma 6 vékony szelet húsos szalonna 1 gerezd fokhagyma 7 ek. olaj 3 ek. citromlé 1 tk. enyhe currypor só őrölt fekete bors +nyárs :) Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk (12 kockára), majd marinírozzuk: a meghámozott fokhagymát egy tálba nyomjuk, hozzáadunk 4 ek. olajat, citromlevet és a curryport. Jól összekeverjük, majd a húst beletesszük, megkeverjük, és lefedve minimum 1 órát állni hagyjuk. A megtisztított sárgarépát karikákra vágjuk, sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A paprikákat megmossuk, kiszedjük belőle a csumát és az ereket, majd a húshoz hasonlóan daraboljuk. A megpucolt hagymát nyolcadoljuk. A húskockákat kivesszük a pácléből, kissé lecsöpögtetjük, majd mindegyiket 1/2 szelet szalonnába göngyöljük. A zöldséggel felváltva nyársakra tűzzük, majd sózzuk és borsozzuk. A maradék olajban sütjük 8-10 percig, közben forgatjuk és a maradék páclével kenegetjük. Tanácsok: Süthetjük olajjal megkent grillsütőn is. Én baconszalonnával csináltam, és egy egész szeletbe göngyöltem. A nyársra a husit úgy szúrjuk, hogy a szalonnán is átmenjen. Jól lefogja a nyárs végét, ha utoljára a sárgarépát tesszük rá. A megadott tápanyagértékek 1 adagra vonatkoznak! Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 410 kcal Szénhidráttartalom: 8 gramm Zsírtartalom: 30 gramm A receptet beküldte: Sylvia81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |