| Gundel palacsinta 1 receptHozzávalók: Hozzávalók 12 darabhoz: A palacsintatésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl zsírszegény tej, 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz), 4 ek. olaj A töltelékhez: 5 dkg mazsola, 15 dkg darált dió, 5 ek. CANDEREL édesítőpor, 1 mk. reszelt citromhéj, 1,5 dl zsírszegény tej A tetejére: 3 ek. CANDEREL kakaópor, 3 ek. zsírszegény tej, CANDEREL édesítőpor a szóráshoz Elkészítés: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat. A szokásos módon a lisztből, a tojásból, a tejből, az olajból és egy csipet sóból palacsintatésztát keverünk. Kb. 30 percig állni hagyjuk. Sütés előtt belekeverjük a szódavizet, majd teflonserpenyőben nem túl vastag palacsintákat sütünk. Mivel a tésztába kevertünk olajat, a serpenyőbe sütéskor nem szükséges önteni! A töltelékhez a mazsolát vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A diót összekeverjük a CANDEREL édesítőporral, a citromhéjjal, a mazsolával, a tejjel, és megkenjük vele a palacsintákat. Négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk, és tálra rendezzük. Elkészítjük az öntetet: a kakaót simára keverjük a tejjel, felmelegítjük, és meglocsoljuk vele a palacsintákat. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és azonnal tálalhatjuk. Tanácsok: Tipp: Tálaláskor flambírozhatjuk a palacsintákat. Azaz locsoljunk rájuk kevés rumot, és gyújtsuk meg! Hagyjuk elégni, és fogyaszthatjuk. Vigyázat, veszélyes művelet! Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva 1 db palacsinta energiatartalma 1017 KJ/243 kcal, szénhidráttartalma 24g, mazsola nélkül 22g Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |