Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyekrémes palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db elõre megsütött palacsinta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 csésze házi rumos meggy (vagy meggybefõtt), 1 dl rumos meggylé, 1 dl tejszín, kevés porcukor.

Elkészítés:
A gesztenyemasszát kenhetõre keverem a rumosmeggy-lével. Ha szükséges, kevés porcukorral édesítem. A rumos meggyet kimagozom és apróra vágom, majd hozzáteszem a gesztenyekrémhez. A palacsintákat bekenem a gesztenyekrémmel és felcsavarva tûzálló tálra teszem. Elõmelegített, forró sütõben, fedõ alatt éppen csak átmelegítem, majd a tejszínbõl vert kemény habbal feldíszítve, melegen kínálom. Azonnal kell fogyasztani, mert a hab elolvad!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldpalacsinta » Gundel palacsinta » Ordás-kapros palacsinta » Finn palacsinta
» Cseszneki palacsinta » Palacsinta másként » Bananos palacsinta » Csavart túrós palacsinta
» Sprotnis palacsinta » Túrós reform palacsinta » Román palacsinta » Palacsintatekercs
» Hortobágyi palacsinta » Zabos palacsinta (Update1) » Bugaci húsos palacsinta » Bakonyi palacsintametélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.