| Krémes palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db palacsinta 25 dkg tehéntúró 5 dkg mazsola 1/2 citrom reszelt héja és leve ízlés szerint porcukor 2 zacskó vaníliás cukor 2 dl kefir 1 tojás 1 mokkáskanál só Elkészítés: A tehéntúrót keverd simára a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a sóval, illetve annyi porcukorral vagy édesítőszerrel, hogy kellemesen édes ízű krémet kapj. Szedegesd le a megmosott mazsola szárát. Felezd el a túrókrémet, az egyik felébe keverd bele a mazsolát, a másik felét tedd félre. A palacsintákat egyenként kend meg a mazsolás túróval, csavard fel, és tedd jó szorosan egymás mellé egy kivajazott, lehetőleg ovális alakú tálba. A túrókrém másik felét öntsd a turmixgép poharába a kefirrel és a tojással együtt. Kevés porcukorral vagy édesítővel ízesítsd. A tálba rakott palacsintákat öntsd le az öntettel, majd tedd az előmelegített, forró sütőbe. Annyi ideig pirítsd, amíg egybefüggő réteg sül a palacsinták tetejére. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |