Tutireceptek.hu fejléc

Gundelsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg paradicsom,
6 nagy paprika,
15 dkg gomba,
15 dkg uborka,
20 dkg spárga (konzerv is lehet),
20 dkg zöldbab,
két fej saláta,
fél citrom,
fél dl olaj,
1 dkg só,
zellerfűszersó,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 deci Ketchup,
őrölt bors,
2 g Worchestermártás.

Elkészítés:
A paprikát kicsumázom és nagyobb kockákra, a megmosott gombát pedig csíkokra vágom. Az olajban először a paprikát párolom meg, majd kiszedem az olajból. Ezt követően megpárolom benne a gombát. Közben sós vízben megfőzöm a zöldbabot és a spárgát, majd leöntöm és hidegre teszem. A paradicsomokat egy habszedő kanállal forró vízbe mártom, héját lehúzom, kettévágom, kimagozom és felkockázom. A paprika és gomba párolólevébe belekeverem a ketchupot, a sót, a zellersót, a borsot, a Worchestermártást és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd hozzákeverem a paprikát, a gombát, a paradicsomot, a zöldbabot, a hámozott, karikákra vágott uborkát, valamint a megmosott, tépkedett salátaleveleket. Mindezeket lazán összekeverem, egy tálba teszem és spárgával díszítem.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtsaláta egyszerűen » Andalúziai saláta » Lencse saláta » Görög saláta másképp
» Almás zelleres csirkesaláta » Uborka saláta » Zellersaláta tojásos öntettel » Saláta mandarinnal
» Salátaöntet fejessalátára » Halsaláta Maja módon » Cézár saláta-szerűség » Gombasaláta
» Sajtsaláta sültekhez » Lencse-kukorica saláta » Fejes saláta olaszosan » Almás lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.