| Gundelsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg paradicsom, 6 nagy paprika, 15 dkg gomba, 15 dkg uborka, 20 dkg spárga (konzerv is lehet), 20 dkg zöldbab, két fej saláta, fél citrom, fél dl olaj, 1 dkg só, zellerfűszersó, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 deci Ketchup, őrölt bors, 2 g Worchestermártás. Elkészítés: A paprikát kicsumázom és nagyobb kockákra, a megmosott gombát pedig csíkokra vágom. Az olajban először a paprikát párolom meg, majd kiszedem az olajból. Ezt követően megpárolom benne a gombát. Közben sós vízben megfőzöm a zöldbabot és a spárgát, majd leöntöm és hidegre teszem. A paradicsomokat egy habszedő kanállal forró vízbe mártom, héját lehúzom, kettévágom, kimagozom és felkockázom. A paprika és gomba párolólevébe belekeverem a ketchupot, a sót, a zellersót, a borsot, a Worchestermártást és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd hozzákeverem a paprikát, a gombát, a paradicsomot, a zöldbabot, a hámozott, karikákra vágott uborkát, valamint a megmosott, tépkedett salátaleveleket. Mindezeket lazán összekeverem, egy tálba teszem és spárgával díszítem. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |