| Edit csodapalacsintája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20db előzetesen kisütött palacsinta, 1csg babapiskóta, 1 vaníliás,1 csokis,1 puncspuding por, lefőzött fekete kávé, 4 dl tej, rum, kakaópor a palacsinta töltéséhez, porcukor, vaníliás cukor, 1 ü meggybefőtt, egy kis őrölt fahéj. Elkészítés: Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral. A babapiskótát/kb14db/belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe/kb3dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4dl tejjel,2ek.cukorral a vanília pudingot és forrón a babapiskótára öntjük és elsimítjuk rajta. A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjük, két végét levágjuk és ezután a csigaalak következik a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a felületet csoki pudinggal fedjük be. Kirakjuk meggyel és a meggy levéből felfőzzük a puncspudingot és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszra. Tanácsok: Az idő lejárta után a kapcsos részt eltávolítjuk és az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk. A receptet beküldte: Filona9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |