| Grilles rakott /egyéni fantázia/ receptHúsételek Hozzávalók: személyenként 2 db pulyka vagy csirkemell 1 kg burgonya 4 db lila hagyma 2 db paradicsom 2 db paprika / 1 fehér, 1 erős hegyes/ 1 tubus mustár só, törtbors, pirosarany étolaj 20 dkg trappista sajt Elkészítés: A recept nevéből adódóan "grilles". Előző este elkészítem a húst, a saját recept alapján "begrillezem". Alaposan kikloffolom, enyhén besózom. A mustárt egy kis tálba téve, 1 ek. borsot, 1 dl olajat, vegetát teszek hozzá, jól elkeverem. A lila hagymát karikára vágom, majd egy tálba lerakok egy réteget belőle, a hús mindkét felét bekenem az elkészített mustárral, rárétegezem a hagymára. Majd újra hagymaréteg és újra húsréteg amig el nem fogy.Éjszakára beteszem a hűtőbe, ez ott pácolódik. Másnap /én jénai sütőtálban szoktam készíteni/ a burgonyát,paprikát, paradicsomot előkészítem. A jénai aljára kb. 3 dl olajat öntök, a burgonyát karkára vágom, alulra lefektetek belőle egy sort. Erre teszem a húst, rákarikázom a paprikát, paradicsomot, valamint a pácolásnál használt hagymakarikákat és befedem ismét egy sor burgonyával.Tetejét meglocsolom szintén olajjal. A sütőt 180 fokra melegítem, ebbe 50-60 percig sütöm. Közben a sajtot lereszelem, amit a sütés utolsó 10 percében kell rászórni. Tanácsok: Nagyon kiadós, vacsora vendégek is meg fogják nyalni a tíz újjukat utána.... Természetesen a sajt helyett pirospaprikával bekevert tejfölt is használhatsz...ízlések és ízlelő bimbóknak megfelelően...... Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Nemtudomka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |