| Rakott "szejtán" receptReform ételek Hozzávalók: - 2 csomag szejtán (fokhagymás) - 2 dl teljes örlésű rizsliszt - 1 ek őrölt pirospaprika - 2 db lilahagyma - szeletelve - 4 db cukkini / csicsóka szeletelve - 2 db paprika szeletelve - 2 tk morzsolt majoránna - 1 tk morzsolt borsfű - 1 db zöldségkocka (sómentes) - 2 ek TAMARI - 1 dl rizstej / növényi tejszín - némi olíva olaj Elkészítés: - Egy sütö edényt vékonyan kikenünk olajjal. - A rizslisztből és paprikából paprikás-lisztet készítünk, amiben vékonyan meghempergetjük a szejtán kockákat. - A rizstejből, zöldségkockából, TAMARIból, a maradék paprikás-lisztből öntetet készítünk. - A tepsi aljára paprikás-lisztes szejtánok kerülnek, majd a hagyma, paprika szeletek, és meghintjük majoránnával, borsfűvel. - Újabb sorba jönnek a cukkini szeletek, ezt is meghintjük majoránnával, borsfűvel. - A tetejére ismét paprikás-lisztbe forgatott szejtán kockák kerülnek, majd ráöntjük az elkészített öntetet. - Előmelegített sütőben, fóliával lefedve, kiméletesen kb. 30 perc alatt kész is van. Tanácsok: - Amíg ehetőre hűl - az évszaknak megfelelő saláta, zöldség elfogyasztása után - jázmin rizs körettel remek vacsora. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |