| Rakott őszibarack receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 2 dl rumos-cukros tej, 4-5 szem őszibarack, vagy -befőtt, 2 egész tojás, 1 evőkanál liszt, 2 evőkkanál cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 1/2 l tej. Elkészítés: A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk. Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk. A többi hozzávalóbót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belõle. Kihűtjük és a barackra öntjük. A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval vagy mandulával. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |