| Rakott máj receptEgytálételek Hozzávalók: - 70 dkg sertésmáj - 15 dkg füstölt szalonna - 20 dkg szeletelt sajt - 4 fej vöröshagyma - 4 tojás - 1 dl olaj - só, bors, majoránna. Elkészítés: A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Az elősütött májszeletek felét a beáztatott római tál aljára fektetjük, erre terítjük a vékony szeletekre vágott szalonna felét, majd a sajtszeletek felét. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, és a rétegezést megismételjük. Úgy készítsük, hogy a felső réteg máj legyen. A római tálat hideg sütőbe helyezzük, magas hőmérsékleten sütni kezdjük, majd kb. 15–20 perc elteltével ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás kellő keménységű nem lesz. Melegen, párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |