Tutireceptek.hu fejléc

Rakott máj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg szeletelt sajt
- 4 fej vöröshagyma
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- só, bors, majoránna.

Elkészítés:
A májat megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony szeletekre vágjuk, és forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Az elősütött májszeletek felét a beáztatott római tál aljára fektetjük, erre terítjük a vékony szeletekre vágott szalonna felét, majd a sajtszeletek felét. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, és a rétegezést megismételjük. Úgy készítsük, hogy a felső réteg máj legyen. A római tálat hideg sütőbe helyezzük, magas hőmérsékleten sütni kezdjük, majd kb. 15–20 perc elteltével ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás kellő keménységű nem lesz. Melegen, párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott falatok tejföllel » Mustáros rakott csirkemell » Diós habos rakott kifli » Húsos rakott karfiol 2.
» Rakott karfiol tojással » Rakott tök hús nélkül » Fokhagymás rakott csirke » Karfiol rakottas
» Francia Rakottkrumpli » Rakott krumpli saját módra » Zellerrakottas sonkával » Rakott szendvics
» Rakott túrós derelye » Gombával rakott karalábé » Rakott bundás kenyér » Muci rakott mákos tésztája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.