| Lengyel gombasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg gomba 2 fej vöröshagyma ízlés szerint só ízlés szerint bors ízlés szerint szurokfű 3-4 szem tört szegfűbors 2 kiskanál ecet 2 evőkanál olaj Elkészítés: A gombát megtisztítjuk és kisebb cikkekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. Kevés ecettel vizet forralunk, ebben megfőzzük a a gombát a hagymával együtt. Ha megfőtt, leszűrjük, tálba tesszük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, őrölt borssal, tört szegfűborssal, és szurokfűvel, majd meglocsoljuk egy kiskanál ecettel és két evőkanál olajjal. Hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |