| Gombás- sajtos csirkemell receptEgytálételek Hozzávalók: - 30 dkg filézett csirkemell - 2 ek. liszt - 30 dkg laskagomba - petrezselyemzöld - 20 dkg reszelt sajt - 1 kis doboz tejföl - olaj - só,bors,vegeta ízlés szerint Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk. Közben a felszeletelt gombát olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük. A húst olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt. Egy jénai tálat vagy a tál tetejét meglocsoljuk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul. Párolt rizzsel a legfinomabb. Más zöldségekkel is készíthetjük, pl. zöldbabbal, karfiollal vagy brokkolival A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |