| Gombás tekercsek receptTésztafélék Hozzávalók: 6 személy részére A tésztához: 25 dkg liszt 3 tojás csipetnyi só 5-5 dl tej és víz 2 evőkanál olaj A töltelékhez: 25 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj őrölt bors só A szószhoz: 3 dkg vaj 2 dkg liszt 3 dl tej 5 dkg trappista sajt (reszelt) őrölt bors só A tetejére: 3-3 dkg vaj és trappista sajt (reszelt) Elkészítés: A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojást, és sóval megszórjuk. Apránként beledolgozzuk az olajat, a tejet és a vizet. 1 órát állni hagyjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban a gombával együtt az egészet puhára pároljuk. Beleöntjük a tejet, és kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Borssal, sóval megszórjuk, és a reszelt sajtot is belekeverjük. A gombát és a szószt összekeverjük. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük. Tűzálló tálban szorosan egymás mellé tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: Ha az apróra vágott gombát kevés citromlével meglocsoljuk, nem barnul meg. Elkészítési idő: 55 perc Kalóriatartalom: 466 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |