Tutireceptek.hu fejléc

Gombás pulykamell párolt almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
20 dkg csiperkegomba
10 dkg vaj
1 dl tejszín
5 cl almapálinka
4 jonatán alma
fehérbors


Elkészítés:
A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk.

A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj almával » Pulykamell baconnal » Párolt körte vörös rizzsel » Gombás húscipó
» Gombás kínai kel » Gombás-tejfölös hús » Gombás kocka 2. » Gombás kínaikel saláta
» Húsos-gombás cserépedény » Gombás csirke másképpen » Spárga és gombasaláta » Gombás-tejszínes penne
» Krokett gombás karfiolból » Gombás halfilé » Rizottó gombásan » Pulykamell Dubary módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.