| Gombás pulykamell párolt almával receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé 20 dkg csiperkegomba 10 dkg vaj 1 dl tejszín 5 cl almapálinka 4 jonatán alma fehérbors só Elkészítés: A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk. A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |