| Gombás máj, mindenféle zöldséggel receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj 30 dkg sampignongomba 2 db zöldpaprika 10 dkg paradicsom 20 dkg hagyma 8 dkg olaj egy kevés Worcester-szósz 1 teáskanál erős pirospaprika 1 evőkanál sűrített paradicsom só bors egy csipet majoranna egy kevés marhahúsleves felönteni apróra vágott petrezselyemzöld, megszórni Elkészítés: A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, majd a magját eltávolítva kockára vágjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikát szintén kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk A gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj kétharmadát. Ebben a hagyma felét aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a májat és vele együtt tovább pirítjuk. Egy kevés Worcxester-szósszal, borssal, majorannával ízesítjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, majd megpirítjuk benne a maradék hagymát és a gombát. Sóval, borssal, sűrített paradicsommal és pirospaprikával ízesítjük. Tovább pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és egy kevés húslevest, majd a májat visszatéve, az egészet együtt kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Szükség esetén még egy kis Worcester-szósszal és sóval utánaízesítjük. A májat szépen tálra rendezzük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, hagymás burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk. Tanácsok: 4-6 adag A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |