| Gombás csirke egyszerűen receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirke 2-3 szál sárgarépa és petrezselyem 1 fej hagyma 20 dkg gomba 1 kanál liszt 1 kanál zsír (vagy olaj) 3-4 kanál tejföl só, bors Elkészítés: A zöldséget és a hagymát szeleteljük egészen vékonyra, a csirkét pedig feldaraboljuk. A húst lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagyma egynegyedét valamint a zöldséget is. Ezt követően sót és borsot szórunk rá, feltöltjük kevés vízzel és fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. egy másik edényben kevés zsírban megpároljuk a többi hagymát, beletesszük a felszeletelt gombát és ezt is megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Meghintjünk egy kanál lisztel, rászűrjük a csirke mártását, összeforraljuk majd tejfölt adunk hozzá. A csirkét ebben a mártásban tálaljuk, köretként salátával, galuskával vagy burgonyapürével. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |