| Meggyes csokipuding torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 3 tojás 100 g liszt 125 g cukor fél csomag sütőpor 3 ek víz csipet só vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez A pudinghoz: 2 csomag csokoládés pudingpor 750 ml tej 2 ek cukor A gyümölcsös zseléhez: 1 üveg meggybefőtt 1 csomag piros lap zselatin (12 darabos) Elkészítés: Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk. 180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük. Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt. A zseléhez hideg vízbe áztatjuk a lap zselatint (az enyémet 5 percig kellett), felforraljuk a meggy levet. A kinyomkodott zselatint a lébe tesszük, kihűtjük (de még folyós legyen). Ráöntjük a csoki puding tetejére és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed. Pár óra múlva fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |