| Almás puding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db alma 2 ek méz 1 tk fahéj 5 dkg vaj 8 dkg cukor 2 db tojás 4 ek liszt 1/2 l tej Elkészítés: Az almát szeletekre vágom és a mézzel és a fahéjjal együtt pár percig párolom. Kivajazott jénaiba teszem és kicsit hűlni hagyom. Tészta: A vajat, a cukor és a tojást kikeverni és hozzáadagolni a lisztet majd kis adagokban a tejet. A tészta palacsintatészta szerűség lesz. Ezt lassan beleönteni a jénaiba, hogy az almák az alján maradjanak (nekem nem mindig sikerül) És a sütő legalacsonyabb fokozatán kb 1 másfél órán keresztül sütni. Egy jó ideig hűtőben tárolni aztán ha rendesen kihűlt fogyasztható. Isteni!!!! Tanácsok: Nálunk előfordult, hogy nem tudtuk kivárni a hűlési időt, úgy is finom, csak vizuálisan nem a legtökéletesebb:-))) A receptet beküldte: porcellán Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |