| Rizspuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 cs vanília ízű főző pudingpor 6 dl tej 7 ek kristály cukor 2 tojássárgája 2 dl habtejszín vagy növényi tejszín kb. 8 marék puffasztott rizsszemek Tetejére: lekvár, folyósabb 3 dl habtejszín vagy növényi tejszín csokoládé (reszelt) őszibarack kompót Elkészítés: A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük. Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket. Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük. A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |