| Egybensült gombás fasírt receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg darált hús 3 db szikkadt zsemle 20 dkg csiperke gomba 2 db csirkemáj kis fej vöröshagyma majoranna petrezselyemzöld só bors zsemlemorzsa 2 tojás Elkészítés: A darált húst egy tálba teszem. Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát adom hozzá. Összedolgozom, kóstolom, ha szükséges, utánasózok. Egy őzgerinc formát kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával, belesimítom a fasírozott-masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütöm. Meglátszik, ha a forma szélénél már elválik és a teteje is szép piros, akkor lassan elkészül. Beleszúrt hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy a közepe is átsült-e. Tanácsok: Adhatjuk főzelékhez feltétnek, de körettel önálló ételként is fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: valentinia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |