| Gombás burgonyaleves tejfelesen receptLevesek Hozzávalók: 80 dkg. burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 25 dkg. gomba ( lehet erdei vegyesgomba is), só, 1 db. babérlevél, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 dl. tejföl, Elkészítés: A vöröshagymát apróra, a petrezselyemgyökeret és a gombát finom szeletekre vágjuk, majd forró olajon átpiritjuk,Felengedjük 1 - 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és ízesítjük a babérlevéllel és sóval. Erős tüzön 5-6 percig,ekkor a babérlevelet kidobjuk, majd lassú tüzön készre főzzük.A tűzről levéve tejföllel besűrítjük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |