Tutireceptek.hu fejléc

Gombás burgonyaleves tejfelesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál étolaj,
25 dkg. gomba ( lehet erdei vegyesgomba is),
só,
1 db. babérlevél,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 dl. tejföl,

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra, a petrezselyemgyökeret és a gombát finom szeletekre vágjuk, majd forró olajon átpiritjuk,Felengedjük 1 - 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és ízesítjük a babérlevéllel és sóval. Erős tüzön 5-6 percig,ekkor a babérlevelet kidobjuk, majd lassú tüzön készre főzzük.A tűzről levéve tejföllel besűrítjük, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vadkacsaragu » Gombás husi » Gombás rakott csirkee » Gombás-zöldborsós spagetti
» Sonkás-gombás rétes » Sült hal gombás mártásban » Erdei gombás lapcsánka » Tejszines gombás
» Gombás töltött kenyér » Böjti burgonyaleves » Gombás rakott csibehús » Gombás vaddisznóragu
» Lecsós, gombás rakott hús » Tárkonyos burgonyaleves » Gombás-tejfölös pulykamell » Gombás sertésragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.