Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves szárított gombából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 - 8 dkg. szárított vargánya.
5 dl. húsleves ( vagy zöldségleves),
2 dl. tejföl,
2 db. babérlevél,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 evőkanál liszt,
1 db. citrom leve ( vagy evőkanálnyi borecet)

Elkészítés:
A szárított gombát kevés vízzel felengedjük és kb. 1 órán keresztül áztatjuk. Ekkor felöntjük az alaplével (amit készíthetünk erőleves, vagy húsleves kockából is), majd sózzuk, borsozzuk és a babérlevelet is hozzáadva 30 - 35 percig lassú tüzön főzzük. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a leveshez adunk, majd ízesítjük citromlével és pár perc forralás után tálaljuk.

Tanácsok:
A leveshez használhatunk bolti erdei vegyes gomba száritmányt is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-sonkás gombaleves » Gombaleves Laci kedvére » Zöldborsós gombaleves » Szárítottélesztős lángos
» Gombaleves magyarosan » Gombaleves Tamás módra » Fokhagymás gombaleves » Gombaleves
» Gombaleves á lá Milli » Háromhagymás gombaleves » Gombaleves Juca módra » Gombaleves májgaluskával
» Mackó úr gombalevese » Göcseji gombaleves » Tartalmas gombaleves » Erdei gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.