Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves medvehagymás galuskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
15 dkg csiperke gomba
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa

bors
1 teáskanál fűszerpaprika
kevés liszt
3 evőkanál olaj
petrezselyemzöld
A galuskához:
3-4 levél medvehagyma
1 tojás
1 evőkanál vaj vagy zsír
3 evőkanál búzadara


Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és olajon párolni kezdjük, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk a paprikával színezzük és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és szintén a leveshez adjuk.

A galuskához a tojást a vajjal, sóval és a darával jól kikeverjük és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy.

Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, lehet tálalni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos gombaleves » Tejfölös gombaleves » Erdei gombaleves » Gombaleves Tamás módra
» Medvehagymás krém » Medvehagymás saláta » Almaleves habgaluskával » Medvehagymás sajtmártás
» Medvehagymás pogi » Medvehagymás pogácsa » Medvehagymás pesto » Céklaleves túrógaluskával
» Gombaleves májgaluskával » Tejfölös-kapros gombaleves » Mackó úr gombalevese » Sajtos-medvehagymás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.