| Gombaleves medvehagymás galuskával receptLevesek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 15 dkg csiperke gomba 2 szál fehérrépa 2 szál sárgarépa só bors 1 teáskanál fűszerpaprika kevés liszt 3 evőkanál olaj petrezselyemzöld A galuskához: 3-4 levél medvehagyma 1 tojás 1 evőkanál vaj vagy zsír 3 evőkanál búzadara só Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk és olajon párolni kezdjük, majd a gombát tisztítás után szeleteljük, a hagymához adjuk. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk a paprikával színezzük és felöntjük vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk és a leveshez adjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és szintén a leveshez adjuk. A galuskához a tojást a vajjal, sóval és a darával jól kikeverjük és hozzáadjuk az egészen apróra darabolt medvehagymaleveleket, majd hűtőbe tesszük 20 percre. Addigra a leves elkészül és lehet evőkanállal beleszaggatni a galuskákat. A galuska ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ha feljönnek a levesünk felszínére, akkor elkészült, lehet tálalni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |